divendres, 26 de setembre del 2008

L’aigua clara

L’aigua clara


Les persones es coneixen en els moments difícils, anuncia la dita, però els voltors també, perquè apareixen als pitjors moments. Ara que torna la batalla de l’aigua ací els incendiaris professionals s’estan fregant les mans perquè tornen a trobar material per a la falla.Sobre el problema de l’aigua a Barcelona s’han llegit moltes barbaritats però uns bons i caritatius samaritans, els del PP sí que volen cedir-la perquè l’Ebre és del PP com sap tothom. Però també la volen per al País Valencià perquè ací els camps de golf tenen molta set i també són seus, com sap tothom. De seguida s’han apuntat a la gran falla que s’ha muntat i de nou volen ressuscitar una altra vegada el Pla Hidrològic Nacional que ERC va tombar, diuen ells. S’han cansat de dir que “dels catalans no volem res”, “boicot als productes catalans”, però l’aigua de l’Ebre, que ve de terres catalanes, sí que la volen. I repeteixen una i una altra volta, com una cantarella cansada, que als valencians no ens tracten igual, que ens tenen oblidats, que també tenim dret a l’aigua... Quan la realitat és que és Barcelona el que reclama és el mateix tracte que ja tenen València, Alacant, Benidorm i el Baix Segura, que beuen mitjançant cessions d’aigua d’altres conques. El PP s’oblida del transvasament Xúquer-Túria del qual beu València tots els dies i també del Xúquer-Vinalopó del qual afortunadament no beurà ningú però que ens costarà una ronyó i serà el monument a la inutilitat més gran de la història. I també oblida el Tajo-Segura que periòdicament ha d’abocar-los aigua perquè el Segura és un riu mort, per centenars de pous il•legals i obres faraòniques que l’especulació immobiliària té a Múrcia, (res a envejar a la valenciana, si no, per què el tàdem Camps-Valcàrcel?) Tenim tres obres impensables, tres aberracions a un país civilitzat, perquè els camps de golf reguen directament de la Séquia reial del Xúquer.

http://valldignadigital.bloc.cat/post/2963/79899 cosa que està totalment prohibida a Catalunya, que han de regar de depuradora.A Barcelona el consum és de 110 litres per habitant, a València n’és de 170, el preu a València es paga a 0.6 € i a Barcelona 1.20, açò també ho obliden. El País Valencià perd l’equivalent a dos transvasaments per no depurar ni arreglar les fuites d’aigua de la nostra xarxa (Levante 22/04/08) i és que no es pot demanar sense tindre abans les butxaques ben cosides, que pels forats se’ns van tots els duros que ens donen.
Naturalment aquestes dades irrefutables que ixen en la premsa escrita i en els fòrums que sobre l’aigua abunden arreu del País, no apareixen en el manipulat Canal 9. Faltaria més! Ací el PP amaga que hem segut pioners en connectar les xarxes del Xúquer, el Túria, el Tajo i el Segura. I també amaga que Catalunya serà autosuficient al 2010 perquè té una imponent xarxa de dessaladores, cosa que ací fa por, per què?
Ací la Genialitat Valenciana les oblida i posa tots els impediments possibles, com és el cas de la de Torrevieja amb justificacions tan creïbles com: “

El PP justifica el bloqueo a la desaladora de Torrevieja por el riesgo de atrofia testicular” (Levante 3/4/08).

Tot per poder continuar en el paper de víctimes. I oblida les depuradores i els pous il•legals de Múrcia i tantes i tantes coses …
I ara parlem de la Manxa, (El Xúquer està totalment sec en la població de Cuasiermas, cosa que a denunciat a la fiscalia l’associació Xúquer Viu), el riu és espremut fins l’extenuació per a regar dacsa, subvencionada per la comunitat europea. L’acord entre els inefables Bono i Zaplana continua viu, però el riu, mort. Tot això ho obliden.I qui faltava en aquest circ? Doncs l’ínclit Enric Morera, secretari del BLOC, que a un article titulat “We can”, parodiant a Obama, parla de la desgràcia que persegueix eternament als valencians i no té una altra ocurrència que dir açò:“Vaja que els valencians som un poble invisible... De transvassament res de res... L'aigua de l'Ebre per als projecte "verd" que vol fer el PSOE d'Aragó a los Monegros. I ací a callar i a ofrenar...” Si no n’érem prou, faltava el BLOC demanant el transvasament de l’Ebre! Què més ens pot passar? Qui més pot eixir per acabar d’arrodonir aquesta trista història?Nosaltres ho tenim ben clar, de transvasaments ni un, ni mig, ni cap! I si Barcelona necessita aigua, que els la donen si no hi ha més remei mentre es busca una altra solució, però immediatament el conseller responsable d’eixa bestiesa, siga qui siga, ha d’anar al carrer immediatament. Que no dimitisca, que el cessen, per favor.I nosaltres mentrestant, a suportar la nostra condemna: ens manca d’aigua però ens sobren de polítics de segona. Encara tindrà raó aquell que deia que si fórem un poble de negres votaríem al Ku Klux Klan.