divendres, 26 de setembre del 2008

DESPRÉS DE 300 ANYS JA RES NO ENS ESPANTA

DESPRÉS DE 300 ANYS JA RES NO ENS ESPANTA
S’han acabat les eleccions i el millor, s’han acabat tot el rastre de ploraneres que omplien pàgines de llàgrimes i laments com un xiquet que ha perdut el xupa-xups. Ara és temps de fer plans de futur. Esquerra no ha tret els resultats que esperàvem però portem 300 anys derrotats i crec que ho podrem suportar quatre anys més. El que és cert és que ni hem desaparegut ni pensem abandonar, el nostre projecte és a llarg termini, volem ser una nació d’Europa i volem començar poble a poble, tenim paciència, no volem un jornalet municipal sinó alçar un país i per això ja tenim tot el temps del món i vora sis-cents vots a Cullera, sis-cents ciutadans als quals no anem a abandonar, al revés, tots junts tenim un paper fonamental a Cullera: denunciar diàriament totes les desfetes, oblits i negligències de l’ajuntament, les conselleries i tots els governs que patim i podem patir encara. I tenim amb nosaltres tots els que creuen que Cullera té futur, que encara es pot salvar, que pot ser un poble agradable per a viure i treballar.
I més encara, tenim els que pensen que unes eleccions són importants però no són la solució, cal un compromís diari, amb l’escola valenciana, amb les associacions, amb el medi i la cultura, al carrer, al treball, allà on els nostres drets com a ciutadans siguen menyspreats.
Som un partit optimista i positiu. No som el partit del “NO”, al revés, sabem per exemple, que un camp de golf dóna més diners que un camp d’encisams, però també cal dir que té inconvenients que no es poden oblidar: no tenim aigua per al golf, la construcció d’aquests camps acaba amb la terra i amb els que hi han treballat des de fa dos mil anys, no tenim per què obligar al llaurador a deixar la seua terra i moltes vegades el golf és una excusa per a operacions especulatives i depredadores. Si s’abandona l’agricultura i ens centrem en el monocultiu del turisme és com aquell que posa tots els ous en una cistella, al primer bac ho pot perdre tot.
Mai no hem dit “NO” al turisme, sinó al revés, voldríem fer de Cullera el millor poble de la mediterrània, però no a costa de llauradors i de la terra que ja serà irrecuperable i no mai a costa del futur dels fills de Cullera, perquè serà curiós que un poble que arreplega milers de forasters a l’estiu no tinga un lloc per a estudis superiors ni una feina que no siga de repartidor de cerveses en agost. Ni una clínica per a fer-te una placa si et gires un peu!
No hem dit mai “NO” al progrés, el nostre projecte de la Bega arreplegava tots els edificis emblemàtics de Cullera que encara no tenim, construcció sí, però en benefici de tot el poble!
La gran força d’Esquerra Republicana és que sabem què volem, on volem arribar, no tenim pressa, sabem que ja comptem amb sis-cents cullerencs que s’estimen el poble i que també porten tres-cents anys perdent dia a dia la història, la llengua i el país, a aquests ciutadans no els tornarem a convocar les properes eleccions sinó que els necessitem ja, demà mateix, treballant pel poble i el país que ens mereixem.